'AZ wil stunten en klopt bij topclub aan voor Nederlandse vleugelaanvaller'

'AZ wil stunten en klopt bij topclub aan voor Nederlandse vleugelaanvaller'

06-08-2016 17:34
37

AZ wil stunten met de komst van Ola John. De Portugese sportkrant O Jogo meldt zaterdagmiddag dat de 24-jarige aanvaller van Benfica in de belangstelling staat van de eredivisionist.

Eerder op de dag claimden Franse media nog dat Toulouse met Benfica in onderhandeling is over de verhuur van John. De oud-speler van FC Twente werd afgelopen seizoen gestald bij Reading en mag ook nu weer uitzien naar een nieuwe, tijdelijke werkgever. Benfica heeft overigens nog wel vertrouwen in de eenmalig Oranje-international. John kan zijn tot 2018 lopende contract met één seizoen verlengen. 

Eerder deze zomer werd John nog gelinkt aan Feyenoord en PSV. Benfica zou de dribbelaar hebben aangeboden in de Eredivisie, maar al snel bleek dat gerucht niet op waarheid gebaseerd te zijn. Nu verschijnt AZ dus in beeld. De Europa League-deelnemer heeft flink wat geld te besteden, na de verkoop van Vincent Janssen aan Tottenham Hotspur. De Oranje-spits leverde ruim twintig miljoen euro op. Zaterdag werd er afscheid genomen van vleugelaanvaller Guus Hupperts. 

Lees ook: 'Overbodige John krijgt toch contractverlenging en verhuist direct naar Frankrijk'