Update: Manchester United bevestigt aanstaande terugkeer Pogba: '#Pogback'

Update: Manchester United bevestigt aanstaande terugkeer Pogba: '#Pogback'

07-08-2016 16:04
32

De ontknoping in de transfersoap rond Paul Pogba is in zicht. Het papierwerk is dit weekend in orde gemaakt door zowel Manchester United als Juventus.

Dat melden verschillende (kwaliteits)media in Engeland en Italië zondag. Officieel is de megatransfer van Pogba naar Manchester United nog niet, maar dat zou nu écht een kwestie van tijd zijn. Volgens The Guardian zijn Juventus en United het eens geworden over een transfersom van 110 miljoen euro, een wereldrecord. Nog nooit werd er zoveel geld betaald voor één speler.

Pogba ondergaat op korte termijn een medische keuring in Manchester en zal vervolgens zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Het totale transferbedrag kan door bonussen nog oplopen naar 120 miljoen euro.

De toptransfer zit al weken in de pijplijn, maar de onderhandelingen tussen Juventus en Manchester United zaten de laatste tijd op slot. Ook persoonlijk lag er nog geen akkoord, mede door vermeend tegenstribbelen van zaakwaarnemer Mino Raiola. Alle belangrijke papieren zouden nu alsnog getekend zijn door Juventus, Manchester United, Pogba en Raiola. De transfersoap lijkt daardoor voorbij.

Update 16.04: Manchester United heeft bevestigd dat Paul Pogba een medische keuring ondergaat op Carrington, het trainingscomplex van de club. De megatransfer staat daardoor op het punt van afronding. United viert de aanstaande terugkeer van Pogba met de hashtag #Pogback.