Update: Ziyech-transfer ontkend door Twente: 'Soms klopt er geen reet van'

Update: Ziyech-transfer ontkend door Twente: 'Soms klopt er geen reet van'

07-08-2016 20:27
63

Hakim Ziyech lijkt af te stevenen op een vertrek naar de Serie A. De begeerde FC Twente-speler is op weg naar AS Roma, dat een akkoord heeft bereikt met de Enschedese club.

Dat meldt journalist Emanuele Giulianelli, die werkt voor onder meer de Italiaanse sportkrant La Gazzetta della Sport. FC Twente zou een transfersom van tien miljoen euro ontvangen voor Ziyech, die zaterdagavond tegen Excelsior zijn laatste wedstrijd voor de Tukkers speelde. De Marokkaanse spelmaker zal worden gepresenteerd nadat Roma de verkoop van Juan Iturbe heeft afgerond.

Voor Ziyech komt er zodoende een einde aan een langdurige transfersoap. De middenvelder gaf vorig seizoen al te kennen dat hij graag wilde vertrekken bij Twente, maar ondanks hevige interesse uit het buitenland bleef een transfer lange tijd uit. Met een vertrek naar AS Roma zou Ziyech nu eindelijk zijn zin hebben.

Update 20:27: Ted van Leeuwen, technisch manager bij FC Twente, ontkent tegenover Voetbal International stellig dat AS Roma Hakim Ziyech bijna binnen heeft. "Ik heb vroeger ook met La Gazzetta dello Sport gewerkt. Vaak zijn ze goed ingevoerd, maar soms klopt er ook geen reet van. Maanden of weken geleden is er wat contact geweest, maar op dit moment speelt er helemaal niets met AS Roma. Iemand schrijft dat op en dan wordt het nagetrokken. Wat ons betreft is het een broodje aap-verhaal, maar misschien wordt het morgen waar. Dat weet je ook niet."