'Hij was verliefd op het Nederlandse voetbal, op Oranje, maar ook op De Boer'

'Hij was verliefd op het Nederlandse voetbal, op Oranje, maar ook op De Boer'

08-08-2016 18:55
8

Officieel is het nog niet, maar Frank de Boer lijkt de nieuwe trainer van Internazionale te worden. Heel verrassend is dat volgens David Endt niet. De voormalig teammanager van Ajax stelt dat de Serie A-club en met name voorzitter Erick Thohir De Boer al langer in de gaten houdt.

"De Boer staat al een jaar of vier met dikke letters in het boekje van de voorzitter van Inter", zegt Endt in gesprek met Voetbal International. "Die was altijd al verliefd op het Nederlandse voetbal, op Oranje, maar ook op Frank de Boer. Hij volgde hem op afstand. We (De Boer en Endt, red.) hebben een telefoongesprek gehad. Hij wilde weten hoe die club in elkaar zit en wat hij kan verwachten. Het is geen eenvoudige klus. Er zijn veel invloeden."

Wedden

Meer odds

Volgens Endt kan De Boer zijn borst natmaken. Er wacht hem een zware klus in een lastige competitie, bij een moeilijke club. "Het is de vraag hoe De Boer zich gaat aanpassen aan die wereld. Hij is wel gewaarschuwd en gewapend. Hij weet dat er een andere manier van werken wordt geëist van hem. Dat is een hele andere dynamiek die daar heerst."