'Denk je dat Ajax zou twijfelen als ze hem voor tien miljoen konden kopen?'

'Denk je dat Ajax zou twijfelen als ze hem voor tien miljoen konden kopen?'

11-08-2016 12:58
52

Peter Bosz begrijpt weinig van de kritiek op Marc Overmars. De trainer van Ajax vindt juist dat de directeur voetbalzaken uitstekend werk heeft geleverd inzake Bertrand Traoré.

Woensdag kwam Voetbal International met het bericht dat er intern twijfels zijn over het besluiteloze handelen van Overmars. Bosz weet wel beter. "Ik weet natuurlijk vaak meer dingen dan wat andere mensen weten, supporters bijvoorbeeld", zei hij donderdag op een persconferentie. "De fans zien de bedragen in de krant staan. Dat sentiment snap ik ook. Maar ik weet natuurlijk waar hij allemaal mee bezig is."

Bosz vindt dat Overmars zich de afgelopen periode niet heeft laten leiden door de waan van de dag. "Als hij zich wat had aangetrokken van die kritiek, had hij de eerste de beste spits gepakt. Maar dan durft hij toch te wachten. Ik vind persoonlijk dat hij, samen met andere mensen, heel goed werk levert", aldus Bosz.

Lees ook: Nieuwe Ajax-man Traoré schittert met frisse benadering

"Ik denk ook niet dat als de club Traoré voor tien miljoen had kunnen kopen, de club daarover getwijfeld zou hebben. Maar ik geloof niet dat Chelsea hem kwijt wilde. We hebben puur naar kwaliteit gekeken. We hadden andere spitsen kunnen kopen, maar Marc is heel zorgvuldig te werk gegaan. Als dit gaat lukken, denk ik dat we op voorhand de juiste speler gevonden hebben. En dan hebben we ook nog Kasper (Dolberg) en Matteo (Cassierra), want over de ontwikkeling van die twee ben ik heel tevreden. In die zin past het huren van Traoré wel."

Of Ajax zich in deze transferperiode nog gaat roeren op de transfermarkt, is volgens de hoofdcoach moeilijk in te schatten. "De moeilijkheid blijft dat er ook nog altijd iets kan weggaan. We zijn altijd nog wel scherp op iets wat we zouden willen. Of dat voorin is? Onder andere ja", besluit Bosz.