Update: Ranieri reageert op 'contractissues' bij Leicester: Zie 'm graag blijven

Update: Ranieri reageert op 'contractissues' bij Leicester: "Zie 'm graag blijven"

19-08-2016 11:00
5

Premier League-kampioen Leicester City moet vrezen voor een vertrek van Danny Drinkwater. Volgens Britse media weigert de middenvelder zijn contract te verlengen. Tottenham Hotspur houdt de situatie van Drinkwater (26) nauwlettend in de gaten. 

De verbintenis van de rechtspoot, die afgelopen seizoen basisklant was tijdens het sensationale kampioensjaar van The Foxes, loopt nog twee seizoenen door. Leicester is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het verlengen van de contracten van diverse basiskrachten. Onder meer Jamie Vardy, Riyah Mahrez en Kasper Schmeichel tekenden bij - maar Drinkwater heeft een eerste aanbieding van de kampioen naast zich neergelegd.

Wedden

Meer odds

The Sun meldt dat Drinkwater ruim 80.000 pond kan gaan verdienen in Leicester. Blijkbaar wil de controleur, die vorig seizoen drie keer scoorde en acht assists afleverde in de Premier League, méér geld zien. Engelse media melden dat Tottenham ondertussen het oog heeft laten vallen op de international van Engeland. Manager Mauricio Pochettino is op zoek naar een extra middenvelder. Hij wil meer concurrentie voor onder meer Mousá Dembélé en Eric Dier. 

Update 19/8: Leicester-manager Claudio Ranieri maakt zich geen zorgen over de contractsituatie van basisklant Drinkwater. De Italiaanse coach verwacht dat de middenvelder 'gewoon' bijtekent. "Ik ben erg blij met Drinky en ik denk dat hij nog altijd kan groeien. Hij heeft vorig seizoen bijna alles gespeeld en dat heeft hem veel zelfvertrouwen gegeven en interesse opgeleverd. Maar ik zie hem graag blijven", aldus Ranieri tijdens een persconferentie.