Broers en rivalen Siem en Luuk: 'PSV niet beste club van Nederland'

Broers en rivalen Siem en Luuk: 'PSV niet beste club van Nederland'

19-08-2016 12:15
22

Luuk en Siem de Jong in één team: het is een droom waar de broers al jaren van dromen en die bij PSV werkelijkheid lijkt te gaan worden. Door de jaren heen kwamen de twee vaak in de media als de beste vrienden, maar op en rond het veld ook als de grootste rivalen. VoetbalPrimeur zet vijf anekdotes rond de broers De Jong op een rij.

Pesttweetje richting Luuk en PSV
Toen Luuk in de zomer van 2014 Borussia Mönchengladbach voor PSV verruilde, was Siem er als de kippen bij om hem én PSV op Twitter te pesten. Zou Siem het nu aandurven om PSV nog altijd niet de beste club van Nederland te noemen?

Luuk scoort tijdens Siem-interview
In 2012 was Siem als Ajax-speler een interview aan het geven toen hij vanuit zijn ooghoek broer Luuk de 4-0 zag scoren voor FC Twente tijdens het duel op bezoek bij jawel... PSV. Daar was zelfs Siem even van onder de indruk.



'De groeten van je broer'
In 2010 werd FC Twente kampioen van Nederland met Luuk de Jong in de ploeg en dat moest broer Siem van de grote concurrent Ajax weten. Bij het kampioensfeest belde Luuk met Siem voor een pesterijtje.



'Doe de 360'
Maar Luuk en Siem zijn boven rivalen vooral beste vrienden. Hier doen ze in 2012 als profs van FC Twente en Ajax op een koude winteravond in de sneeuw (met weinig succes) de 'Doe de 360' in het kader van de nationale sportweek. Straks mogen ze samen de trucendoos op het veld van PSV opentrekken.



"Voelen elkaar goed aan"
De reportages over de broedertwist Siem en Luuk zijn ontelbaar, maar in 2009 maakte de NOS een leuk profiel over de twee broers in de aanloop naar de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax. Veelbelovende uitspraak van Luuk voor de PSV-fans: "Als we samenvoetballen, zoals bij de jeugd in De Graafschap, dan voelden we elkaar wel aan."