Last minutetransfer voor Ziyech: 'Natuurlijk heb je het daarover, stel dat...'

Last minutetransfer voor Ziyech: 'Natuurlijk heb je het daarover, stel dat...'

20-08-2016 07:35
7

De transfermarkt is nog een dag of tien open en Hakim Ziyech heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden. Bij FC Twente rekenen ze nog altijd op een vertrek van de spelmaker.

"Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een last minutetransfer", zegt trainer René Hake in gesprek met TC/Tubantia. Een doemscenario voor FC Twente, dat de miljoenen van Ziyech wilde gebruiken om eerder op de transfermarkt al naar nieuwe spelers te zoeken. Ondertussen bestaat ook nog het scenario dat Ziyech gewoon blijft.

"Natuurlijk heb ik er het af en toe al met hem over gehad", zegt Hake. "Stel dat... aan de andere kant ook weer niet te veel, want je neemt een voorschot op iets wat je niet weet. Het is speculeren. We kunnen pas ergens iets van vinden, als het zover is. Maar dat het een lastige situatie is voor iedereen, dat staat vast."

Hake vindt dat de selectie van FC Twente niet in balans is en hoopt nog op transfers. "In het aanvallende, creatieve deel kunnen we nog wel kwaliteit gebruiken. Daarin missen we wat", zegt de coach. Ook wat betreft scoren heeft FC Twente het moeilijk. "Het zal zich nog moeten uitwijzen. Een Ede in goede doen kan goals maken en als Hakim natuurlijk. En we hopen dat Jari Oosterwijk Enes Ünal en Yaw Yeboah dat gaan doen."