Drenthe (29) wil nog paar jaartjes voetballen: Maar niet meer in de top

Drenthe (29) wil nog paar jaartjes voetballen: "Maar niet meer in de top"

27-08-2016 12:03
17

Royston Drenthe is terug in Rotterdam. Zij lucratieve avontuur in Abu Dhabi zit erop en de inmiddels 29-jarige linkspoot geniet nu vooral van zijn gezin en familie. Een terugkeer in de voetbaltop heeft hij sowieso uit het hoofd gezet. 

In gesprek met ELF Voetbal Magazine vertelt Drenthe dat hij 'nog een jaar of drie, vier' wil voetballen. "Misschien vijf. Maar niet meer in de top. Mijn tijd daar zit er nu wel op. Ik heb ook niet de behoefte om daar nog ten koste van alles terug te komen. Ik wil gewoon nog ergens lekker voetballen", vertelt de oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid. 

"Ik doe het ook niet meer voor het geld. Zeker als ik in Nederland of België zou gaan voetballen moet ik een hoop inleveren. Ik wil weer voetballen omdat ik het spelletje leuk vind."

"Ik kan wel zeggen dat ik weer bij een topclub wil spelen. Maar of ik dat nog kan of wil doet er niet toe", vervolgt Drenthe, die naar eigen zeggen een 'stempel' heeft. "Bij elke keuze gaan bepaald wegen open en andere sluiten. Ook bij mij." Onlangs ketste een overstap van de éénmalig Oranje-international naar Waasland-Beveren af.