Feyenoord in een halfvolle Kuip tegen Manchester United: 'Verschrikkelijk'

Feyenoord in een halfvolle Kuip tegen Manchester United: 'Verschrikkelijk'

28-08-2016 12:53
15

Dirk Kuyt vindt het maar niets dat Feyenoord tijdens de thuisduels van de Europa League gesteund wordt door een halfvolle Kuip in plaats van een volle. De directie van de Rotterdammers besloot om uit veiligheidsoverwegingen minder toeschouwers toe te laten.

"Het is verschrikkelijk dat het bestuur dat besluit heeft moeten nemen", zegt Kuyt bij De Tafel van Kees. "Maar als Feyenoord sta je met je rug tegen de muur. Ik begrijp het heel goed, je kunt niet anders. Anders speel je gewoon in een leeg stadion. Kun je het de club wel aanrekenen? Als je kijkt naar het EK, hoeveel moeite heeft de UEFA om de boel in de hand te houden? Bij de Johan Cruijff Schaal is de KNVB ook verantwoordelijk bij vuurwerk."

Volgens Kuyt is er geen enkele partij die van deze maatregel profiteert. "De fans en het Legioen worden hiermee het hardst geraakt. Maar ook de spelers. Er is niets mooier dan in een volle Kuip tegen Manchester United spelen. Er zijn alleen maar verliezers. Maar ook voor het bestuur, dat het besluit moet nemen. Het heeft financieel grote consequenties."