'Opmerkelijke U-turn rond Peters: Heerenveen meldt zich weer in Tilburg'

'Opmerkelijke U-turn rond Peters: Heerenveen meldt zich weer in Tilburg'

31-08-2016 09:24
11

Een opmerkelijke wending in de transfersoap rond Jordens Peters. Een deal tussen sc Heerenveen en Willem II leek dinsdag definitief van de baan, maar de Friezen willen een ultieme poging wagen voor de 29-jarige verdediger.

Heerenveen heeft zich inmiddels weer in Tilburg gemeld, meldt de Leeuwarder Courant. Peters is al de hele zomer in beeld bij Heerenveen, maar de onderhandelingen met Willem II verlopen uiterst stroef. Een akkoord leek verder weg dan ooit, toen de Brabanders de vraagprijs verhoogden naar 900.000 euro. Heerenveen wilde aanvankelijk niet verder gaan dan 500.000 euro.

Willem II besloot dinsdag 'definitief' de stekker uit de onderhandelingen te trekken. Volgens technisch directeur Joris Mathijsen is er niet voldoende tijd meer om een geschikte vervanger te halen, maar daar lijkt Heerenveen dus geen boodschap aan te hebben. De Friese club bereikte eerder wel al een akkoord met Peters, die zelf ook hoopt op een hereniging met trainer Jurgen Streppel.

Peters speelt sinds medio 2012 voor Willem II en groeide sindsdien uit tot aanvoerder. Eerder stond hij onder contract bij FC Den Bosch. De mandekker moet op de slotdag van de transfermarkt naast Shay Facey van Manchester City de tweede defensieve aanwinst worden in het Abe Lenstra Stadion.