Update: Willem II trekt stekker uit deal: En daarom laten we hem niet gaan

Update: Willem II trekt stekker uit deal: "En daarom laten we hem niet gaan"

30-08-2016 15:05
35

De transfer van Jordens Peters naar sc Heerenveen is definitief van de baan. Het Brabants Dagblad meldt dat dinsdagochtend. De aanvoerder van Willem II heeft te horen gekregen dat zijn werkgever een streep heeft gezet door de transfer. 

Heerenveen aast al langere tijd op Peters. Zelf heeft de centrale verdediger geen geheim gemaakt van zijn ambities. De Brabander zag het wel zitten om te verkassen naar het Abe Lenstra Stadion, waar Jurgen Streppel - de afgelopen jaren zijn trainer in Tilburg - tegenwoordig de scepter zwaait. Volgens Peters is Heerenveen een 'club uit het linkerrijtje', in tegenstelling tot Willem II, en daarom zag de captain een transfer naar Friesland als een mooie kans. 

Nu is het volgens het BD dus zeker dat Peters na 1 september dus nog steeds onder contract staat bij de Tricolores. Mogelijk konden Willem II en Heerenveen het niet eens worden over een transfersom. De Brabantse club verlangde naar verluidt zo'n 500.000 euro voor de routinier. 

Update 15.05: In gesprek met Omroep Brabant bevesigt Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II, dat Peters inderdaad niet naar Friesland verkast. "We kregen de vervanging van Jordens niet rond en daarom laten we hem niet gaan. Over twee dagen is de transferdeadline en het is te laat om door te pakken. Half Europa zoekt naar een verdediger." Mathijsen vertelde verder deze week nog 'een of twee' spelers te willen aantrekken.