'Premier League-promovendus klopte met zak geld aan bij Feyenoord: 7 miljoen'

'Premier League-promovendus klopte met zak geld aan bij Feyenoord: 7 miljoen'

01-09-2016 07:32
10

Middlesbrough heeft op deadline day een poging gedaan om Terence Kongolo bij Feyenoord los te weken. De Premier League-promovendus klopte in Rotterdam aan met een bod van zeven miljoen euro, exclusief bonussen.

Dit wist een verslaggever van Voetbal International woensdagavond te melden bij talkshow FC Afkicken. Middlesbrough kreeg het uiteindelijk niet voor elkaar om Kongolo binnen te loodsen. Naar verluidt stelde Feyenoord de vraagprijs voor Kongolo in de slotfase van de zomerse transfermarkt vast op twintig miljoen euro. Woensdag zoemde 's ochtends het gerucht rond dat een Engelse club op het laatste moment nog wilde toeslaan in De Kuip. 

Het ging dus waarschijnlijk om Middlesbrough, dat hoopte Kongolo voor een transferbedrag van zeven miljoen euro op te halen in Rotterdam. Dit bedrag had volgens VI nog op kunnen lopen tot tien miljoen euro. Uiteindelijk gebeurde er in Rotterdam niets meer. De selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst bleef intact. Het contract van Kongolo loopt nog tot 2018.