'Ronaldinho belde 's nachts op en zei dat hij Barça ging verlaten voor Real'

'Ronaldinho belde 's nachts op en zei dat hij Barça ging verlaten voor Real'

04-09-2016 20:12
8

Na de terugkeer van Ronaldinho als ambassadeur van FC Barcelona circuleert op Twitter een schitterend verhaal over de Braziliaan. Andrés Iniesta is de verteller.

Iniesta verklaart dat Ronaldinho hem midden in de nacht opbelde. "Het was een paar dagen voor de Clásico tegen Real Madrid. Andrés, ik weet dat het 3 uur 's nachts is, maar ik moet je wat vertellen. Ik ga Barça in juni verlaten. Mijn broer (en zaakwaarnemer, red.) heeft een akkoord bereikt met Real Madrid. Het is een bedrag dat ik niet kan weigeren. Echt ongelooflijk", zei Ronaldinho volgens Iniesta.

"Maar jij bent jong, jij begrijpt het wel. Ik vraag je één ding: vertel het aan niemand van de club. Ook niet in de kleedkamer. Verraad me niet, ik vertrouw je meer dan ieder ander. Welterusten, Andrés, zei hij. Ik had niet eens tijd om te antwoorden. De volgende dag kwam ik op de club en voelde ik om me heen een ongemakkelijke sfeer. De hele ploeg was stilletjes en ze gingen anders om met Ronaldinho."

"Op de dag van de Clasico (19 november 2005, red.) nam Dinho het woord. Jongens, dit is een belangrijke wedstrijd. Real is sterk, maar ik heb ontdekt dat wij als een familie zijn. Ik heb jullie allemaal gebeld en verteld dat ik de club ga verlaten, maar niemand heeft dat doorverteld. Ik kan jullie zeggen: ik blijf gewoon. Nog heel lang. Laten we het veld opgaan en Real een lesje leren!"

Barça won die avond met 3-0 van Real in het Estadio Santiago Bernabéu. Ronaldinho scoorde twee keer en kreeg na afloop een staande ovatie van het Madrileense publiek. Samuel Eto'o maakte de andere goal.