Chelsea krijgt afwijzing na bod van 30 miljoen: Volgend jaar weer interesse

Chelsea krijgt afwijzing na bod van 30 miljoen: "Volgend jaar weer interesse"

06-09-2016 08:12
2

Chelsea heeft na de Olympische Spelen geprobeerd om Niklas Süle naar Londen te halen. De club was bereid om dertig miljoen euro neer te tellen voor de 21-jarige verdediger van Hoffenheim.

"Ja, de belangstelling was er", bevestigt zaakwaarnemer Karlheinz Förster in Bild. De Duitse Olympiër koos er deze zomer voor bij Hoffenheim te blijven, maar kan volgend jaar opnieuw op interesse rekenen. "Ze hebben duidelijk gemaakt dat hun belangstelling volgend jaar nog geldig is", aldus Förster over de Chelsea-interesse.

Süle zegt zelf over de transferperikelen van deze zomer: "Ik had eind vorig seizoen al tegen mezelf gezegd dat ik bij Hoffenheim zou blijven. Dit is een bekende omgeving voor mij. Dat was en is voor mijn ontwikkeling zeer belangrijk en is de basis voor constant presteren op een hoog niveau."

Vader Georg Süle is blij met de beslissing van zijn zoon. "Je moet pas naar een grote club als je een geweldige speler bent. Niklas kon meer verdienen, maar we kijken niet naar snel geld, maar naar zijn carrière. Ontwikkelt Niklas zich goed, dan komt het geld vanzelf wel." Süle debuteerde al in 2013 in de Bundesliga en was afgelopen seizoen vaste basisspeler bij Hoffenheim.