'Socio' De Vos: 'Ik ben nota bene Eindhovenaar. Ik was kind aan huis bij PSV'

'Socio' De Vos: 'Ik ben nota bene Eindhovenaar. Ik was kind aan huis bij PSV'

14-09-2016 12:55
70

Sierd de Vos houdt woensdag de gemoederen bezig. PSV weigerde na afloop van de wedstrijd tegen Atletico Madrid interviews te geven aan Ziggo vanwege zijn commentaar. In gesprek met De Telegraaf verweert de commentator zich.

De Vos zong nadat de strafschop van Andres Guardado werd gestopt door Atletico-doelman Jan Oblak. "Door dat zingen lijkt het net of ik blij ben dat de penalty is gestopt, maar ik wil gewoon een sfeertekening geven", zegt El Sierd tegen de ochtendkrant. "Ik geef verder aan dat het een geweldige redding is, maar ook dat het een prima ingeschoten strafschop is. Zoals ik ook direct aangaf, dat de goal van Luuk de Jong onterecht was afgekeurd."

Duidelijk is dat De Vos fan is van Atletico, dat verbergt hij ook niet. "Ik ben al 25 jaar socio. Maar daarom zong ik niet dat liedje. Ik doe dat alleen om mijn verslag te verlevendigen, om het aantrekkelijker te maken. Blijkbaar is dat ditmaal verkeerd gevallen, maar dat liedje gebruik ik heel vaak in verslagen van Atletico."

De commentator vervolgt: "Ook vorig jaar in de twee wedstrijden tegen PSV heb ik dat gebruikt. En natuurlijk heb ik niks tegen PSV. Ik ben nota bene Eindhovenaar. Mijn ouders hebben elkaar bij Philips leren kennen. Ik was vroeger kind aan huis bij PSV. In Nederland is PSV mijn favoriete topclub."

Lees ook: PSV weigert interviews dankzij 'Atletico-fan' De Vos en De Vos en Ziggo gaan om tafel na PSV-conflict: 'Geen beslissing over genomen'