Update: 'Van Gaal na oriënterend gesprek géén kandidaat meer in Duitsland'

Update: 'Van Gaal na oriënterend gesprek géén kandidaat meer in Duitsland'

23-09-2016 11:08
21

Een zeer opmerkelijk gerucht uit Duitsland: Werder Bremen zou met Louis van Gaal onderhandelen over het hoofdtrainerschap. De Bundesliga-club zit zonder coach na het ontslag van Viktor Skripnik. 

Skripnik werd op straat gezet na een abominabele competitiestart. De club verloor z'n eerste drie wedstrijden. Alexander Nouri werd benoemd tot interim-trainer en had woensdagavond de leiding tijdens het thuisduel met FSV Mainz. Ook die clash ging verloren: 1-2. Werder is nu hekkensluiter, met nul punten uit vier duels. Het doelsaldo is dramatisch: drie voor, veertien tegen. 

Wedden

Meer odds

Volgens Hamburger Abendblatt zou Werder nu willen stunten met de aanstelling van Van Gaal. De onderhandelingen met de 65-jarige oefenmeester zijn blijkbaar al in volle gang. In het verleden werkte de trainer al eens in Duitsland. Met Bayern München werd hij in 2010 kampioen. 

Van Gaal stond de afgelopen twee seizoenen aan het roer bij Manchester United. In de Premier League slaagde de voormalig bondscoach er niet in om potten te breken met zijn sterrenselectie. Wel nam Van Gaal afscheid met het winnen van de FA Cup. United stuurde Van Gaal eind mei de laan uit. In een functie als technisch directeur bij de KNVB had hij deze zomer naar verluidt geen interesse.

Update 23/9 11.08: Louis van Gaal is géén serieuze kandidaat voor de vacante trainerspositie bij Werder Bremen. Dat meldt BILD vrijdag in een reactie op de berichten die donderdag opdoken. Van Gaal zou 'definitief geen kandidaat' meer zijn bij de Duitse degradatiekandidaat. Wél zou er oriënterend zijn gesproken.