Van Bronckhorst: Deden niet wat ze moesten doen, ook spelers die al weken spelen

Van Bronckhorst: "Deden niet wat ze moesten doen, ook spelers die al weken spelen"

22-09-2016 23:06
1

Feyenoord won in de beker met 4-1 van FC Oss, maar blij was trainer Giovanni van Bronckhorst daar niet mee. "Het verschil was minder dan de 4-1 die op het bord stond", zei de coach na afloop tegen FOX Sports.

Van Bronckhorst zag Feyenoord goed beginnen, maar het was Oss dat na drie minuten de score opende. "De wedstrijd kwam vervolgens niet op gang, de intensiteit was er niet en dan maak je het FC Oss ook niet moeilijk. Ik vond ons de eerste helft minder. Zij krijgen uiteindelijk ook nog de grootste kans op 1-2, maar die maken ze niet."

Van Bronckhorst probeert te verklaren waar het slechte optreden van zijn ploeg aan lag. "In de omschakeling lopen we niet mee met de man. Denken we: het komt wel goed. Maar als je dat denkt, dan komt het niet goed." Hij neemt de 0-1 als voorbeeld. "Als Terence (Kongolo, red.) de bal laat lopen, pakt Brad hem op. Maar er wordt niet gecoacht."

"In de eerste helft deden veel spelers niet wat ze moesten doen. Ook spelers die al weken spelen. In de tweede helft ging het beter, niet heel goed, maar er was wel een verschil tussen de eerste en tweede helft", aldus Van Bronckhorst.