'Nieuwe Huntelaar' op Nederlandse velden: Hij is net zo onverstoorbaar

'Nieuwe Huntelaar' op Nederlandse velden: "Hij is net zo onverstoorbaar"

05-10-2016 14:06
24

Ted van Leeuwen, de man die Enes Ünal naar FC Twente haalde, is lyrisch over de Turkse goalgetter. Hij durft zelf een vergelijking aan tussen Ünal (19) en Klaas-Jan Huntelaar. 

"Toen ik Enes’ vrije trap zag tegen ADO, kreeg ik een Huntelaar-déjà vu. Klaas-Jan kon dat ook: vrije trappen nemen die als het ware naar beneden vallen", vertelt Van Leeuwen deze week aan Voetbal International. "Er zijn meer overeenkomsten met hem. Enes weet heel goed wat hij wil, is gedreven en wil hard trainen. Hij is ook net zo onverstoorbaar."

Ook de instelling van Ünal maakt indruk op de technisch directeur, die dinsdag bekend maakte dat hij naar het Deense Esbjerg verkast. "Tijdens de vorige interlandperiode liet Enes vrijwillig een basisplaats tegen Kroatië schieten, omdat hij geen risico wilde nemen met een liesblessure. Dat moet je je eens voorstellen. Dan ben je negentien, sta je aan de vooravond van een basisplaats in een belangrijke interland en dan kies je uiteindelijk voor verzorging bij je club. Veel professioneler kan niet."