Moeilijke periode voor Stans: 'Teveel bezig met randzaken, dingen om me heen'

Moeilijke periode voor Stans: 'Teveel bezig met randzaken, dingen om me heen'

06-10-2016 12:18
4

De overstap van Jeff Stans naar NAC Breda is nog niet geworden wat hij ervan had verwacht. De middenvelder kampte met blessures en moest erg wennen aan het spel van zijn nieuwe club, zo laat hij weten in BN/De Stem.

"Het was ook heel erg zoeken in het begin. Daar ben ik dus niet tevreden over. Ik weet dat ik veel meer mijn stempel kan drukken op het spel. Dat lukte me hiervoor niet omdat ik teveel bezig was met randzaken", zegt Stans. "Dan bedoel ik met de dingen om me heen. Ik probeerde veel met die jonge gasten bezig te zijn. Ze in het veld op hun plekkie zetten, aangeven wat we willen en hoe we het best kunnen spelen."

"Zo zit ik in elkaar", vervolgt de oud-speler van Excelsior in BN/De Stem. "Ik ben iemand die zich heel erg verantwoordelijk voelt binnen het team. In de eerste maanden hadden wij het als team lastig. Dat trek ik me dus aan. Het frustreert me. In het begin maakte ik me bijvoorbeeld druk om de opbouw. 'Fuck, die loopt niet. Daar ga ik me mee bemoeien'. Ik was gewoon veel te veel hooi op mijn vork aan het nemen."

Stans richt zich nu in de eerste plaats op zichzelf. "Ik ben nu weer lekker rustig in mijn hoofd. En ik ben pijnvrij. Dat voelt heerlijk en het is effe lekker omdat ik dat hier bij NAC nog niet gehad heb."