PSV ontkracht berichtgeving: 'Van die spelers kunnen we ook eerder af'

PSV ontkracht berichtgeving: 'Van die spelers kunnen we ook eerder af'

13-10-2016 17:40
30

Het Algemeen Dagblad kwam vanochtend met het nieuws dat PSV in de toekomst een aantal dragende spelers moet verkopen om wederom nettowinst te maken. Jaap van Baar, financieel manager van PSV, geeft tekst en uitleg. 

"Er is geen financiële noodzaak om spelers te verkopen, wil PSV als club gezond blijven", aldus Van Baar op het digitale thuis van PSV. "Als PSV in seizoen 2016-2017 geen uitgaande transfers meer realiseert, is het resultaat ongeveer break-even. Willen we echter een positief resultaat laten zien, met andere woorden een nettowinst boeken, dan heeft PSV waarschijnlijk een uitgaande transfer nodig."

Dan was er nog de discussie rond de begroting van de Champions League. Wat levert zoiets de club op? "Dat is niet exact aan te geven. PSV ontvangt ongeveer 35 miljoen euro. 32 miljoen euro komt uit de UEFA-premies, de andere drie miljoen euro komt uit de kaartverkoop. Kosten die hier tegenover staan zijn onder andere de Champions Leaguepremies voor de spelers, de kampioenschapspremies (dankzij kampioen worden speel je immers op Champions Leagueniveau red.) en de extra kosten voor wedstrijdorganisatie."

"Samen bedragen deze ongeveer twaalf miljoen euro. Daarnaast maken we sportieve keuzes als we weten dat we in de Champions League spelen. We kiezen ervoor bepalende spelers langer bij de club te houden en trekken directe versterkingen zoals huurlingen aan, die relatief duurder zijn, maar van wie we ook sneller af kunnen als we het jaar erop géén Champions League-voetbal halen."