'Rol van Huntelaar is uitgespeeld: Schalke wil vervanger halen voor Embolo'

'Rol van Huntelaar is uitgespeeld: Schalke wil vervanger halen voor Embolo'

18-10-2016 08:01
23

Klaas-Jan Huntelaar komt niet langer voor in de toekomstplannen van Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen wil in januari de transfermarkt op om een nieuwe aanvaller te strikken. Dat meldt Bild.

Schalke kreeg afgelopen weekend een fikse tegenvaller te verwerken. Breel Embolo liep in het duel met FC Augsburg (1-1) een gebroken enkel op. Hoewel Die Königsblauen met Huntelaar en Franco di Santo nog twee spitsen onder contract hebben staan, lijken zij niet in de plannen van trainer Markus Weinzierl en technisch directeur Christian Heidel voor te komen.

Di Santo behoorde tegen Augsburg niet eens tot de wedstrijdselectie. De verwachting is dat de 27-jarige Argentijn in de komende transferperiode mag vertrekken. Ook de rol van Huntelaar lijkt uitgespeeld. Hoewel de 76-voudig Oranje-international op korte termijn de aangewezen persoon lijkt om Embolo te vervangen, past hij niet in het systeem dat Schalke voor ogen heeft.

De 33-jarige Huntelaar, die een aflopend contract heeft met een optie voor nog een jaar, wordt gezien als een typische 'zestienmeterspits'. Heidel en Weinzierl zien liever nog een 'type Embolo' komen, een spits die zijn steentje bijdraagt in het druk zetten. De Nederlander scoorde dit seizoen pas één keer in zes Bundesliga-duels.