Hyballa is er nog niet uit: 'Hele sterke ruit met technische Ayoub en Barazite'

Hyballa is er nog niet uit: 'Hele sterke ruit met technische Ayoub en Barazite'

28-10-2016 20:47

Peter Hyballa was er twee dagen voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht nog niet over uit of NEC zich gaat aanpassen. Ook de Duitse trainer weet dat de Domstedelingen een ander systeem hanteren dan de meeste andere ploegen in de Eredivisie.

"Als het goed loopt, speel ik het liefst vanuit de eigen filosofie in zo’n wedstrijd, maar we moeten wel klaar zijn voor de speelstijl van Utrecht", zegt Hyballa op de clubsite. "De spitsen spelen vrij centraal, waardoor onze verdedigers vaker één-op-één komen te staan en ze hebben een hele sterke ruit op het middenveld met technisch vaardige spelers als Ayoub en Barazite."

"De aanval is ook echt gevaarlijk, omdat er met Haller en Zivkovic twee verschillende type spelers lopen en ze allebei ook goed worden bediend vanuit het centrum", vervolgt de oefenmeester, die wil dat NEC ook in uitwedstrijden dominant durft te spelen. "Thuis lijkt ons dat makkelijker af te gaan, maar ook op vreemde bodem moeten we durven voetballen op de helft van de tegenstander."

NEC moet het tegen Utrecht stellen zonder Mohamed Rayhi, die een scheurtje heeft in zijn linkerenkelband en daardoor twee à vier weken uit de roulatie zal zijn. Over het meedoen van Mikael Dyrestam bestaan nog enkele twijfels. De rechtsback kampt met knieklachten.