PSV krijgt transfer- én Bayern-advies: 'Misschien haalt hij hem er wel uit'

PSV krijgt transfer- én Bayern-advies: 'Misschien haalt hij hem er wel uit'

01-11-2016 09:18
6

Huub Stevens is een kenner van het Duitse voetbal en werd dan ook door Marcel Brands gevraagd naar zijn bevindingen over Daniel Schwaab. De verdediger werd door PSV afgelopen zomer naar Eindhoven gehaald.

"Prima kerel voor jullie", luidde het oordeel van Stevens over Schwaab volgens het Eindhovens Dagblad. Hij deelde het met Brands, die uiteindelijk de transfermarkt op ging en de Duitser aantrok. Zo heeft Stevens nog wel meer adviezen voor PSV, onder meer over de wedstrijd tegen Bayern München van dinsdagavond.

Heeft PSV een kans? "Laten we vaststellen dat het niveau in Duitsland toch iets hoger ligt dan in Nederland", zucht Stevens. "Dat verklaart ook al waarom PSV lang onder druk stond in München. Ik denk dat PSV gewoon met vijf verdedigers zou moeten spelen. Waarom? Als je de wedstrijd wilt winnen, moet je je wapenen en ook je sterke kanten benutten."

Stevens ziet wel kansen voor PSV, dat met snelheid achter de defensie van Bayern moet komen. "Maar goed, dat zal niet meevallen. Ook voor Luuk de Jong zal het gewoon heel moeilijk worden om bij Bayern in de zestienmeter te komen. Misschien haalt Cocu hem er wel eenmalig uit."