Mourinho kraakt weerbaarheid spelers: 'Met een beetje pijn andere voetballers'

Mourinho kraakt weerbaarheid spelers: 'Met een beetje pijn andere voetballers'

07-11-2016 08:17
3

José Mourinho was na de 1-3 zege van Manchester United bij Swansea City kritisch op de mentale hardheid van een aantal van zijn spelers. De Portugese manager heeft twijfels over de lage pijngrens bij een aantal van hen.

"Chris Smalling had wat klachten en kan dan niet spelen. Luke Shaw vertelde me vanochtend dat hij niet kon spelen", somde Mourinho, die ook Daley Blind moest missen, op in gesprek met de BBC. "Je hebt dappere spelers die ten koste van alles willen spelen, en je hebt spelers die met een klein beetje pijn al een heel andere voetballer zijn. Voor het team, moet je tot alles bereid zijn."

"Echt grote voetballers zijn voetballers die ook kunnen spelen als ze zich niet honderd procent voelen", vervolgt Mourinho, die het duel in Wales vanwege een schorsing vanaf de tribune bekeek. "We hebben spelers met problemen. Maar het probleem zit niet alleen bij de spelers, maar ook bij de mensen waarmee die spelers zich omringen."

Volgens The Special One moeten de United-spelers met een lage pijngrens een voorbeeld nemen aan drie ploeggenoten. "Met behulp van spelers als Phil Jones - die speelde terwijl hij niet getraind had - Ashley Young en Wayne Rooney kan er een omwenteling komen."