'Leicester kan overbodige spits in de winter slijten aan Premier League-clubs'

'Leicester kan overbodige spits in de winter slijten aan Premier League-clubs'

13-11-2016 19:28

Een belangrijk onderdeel van het kampioensteam van Leicester City staat voor een vertrek. Fernando Ulloa komt dit seizoen niet in het stuk voor en kan naar Swansea City of Sunderland.

Dat meldt The Mirror zondag. Ulloa was afgelopen seizoen als pinchhitter van levensbelang voor Leicester, dat in de zomer echter doorselecteerde met de komst van Ahmed Musa en Islam Slimani. Voor Ulloa is er daardoor vaak geen plek meer in de wedstrijdselectie. Hij speelde dit seizoen pas 92 Premier League-minuten.

Een winterse transfer kan uitkomst bieden. In de Premier League zouden er twee clubs zijn met belangstelling: Swansea en Sunderland. De clubs staan in de onderste regionen en moeten wat doen om in de tweede seizoenshelft het degradatiespook te verjagen.

The Mirror meldt dat Swansea de beste papieren heeft, omdat de club uit Wales in de zomer ook al concreet was voor Ulloa. De dertigjarige Argentijn zou echter meer kunnen verdienen bij Sunderland. Hij was de afgelopen twee seizoenen goed voor elf en zes doelpunten bij Leicester.