De Boer raadt twee Ajacieden aan bij Barça: Moeilijk om nee te zeggen

De Boer raadt twee Ajacieden aan bij Barça: "Moeilijk om nee te zeggen"

13-11-2016 20:15
9

Ronald de Boer verwacht dat Davinson Sánchez en Kasper Dolberg over een aantal jaar goed genoeg is voor FC Barcelona. De Colombiaan en Deen maken dit seizoen indruk bij Ajax.

De Boer doet zondag een goed woordje voor Sanchez in gesprek met El Mundo Deportivo. "Maar hij is nog erg jong", zegt hij. "Hij heeft een ongelooflijk vermogen en een goede balbehandeling. Het voetbal van Ajax is vergelijkbaar met Barça, dus wat dat betreft zou het absoluut kunnen. Hij is snel en ook mentaal sterk. Het wordt een goede speler."

Op de vraag welke Ajacieden nog meer in aanmerking kunnen komen voor een toekomstige overstap naar Camp Nou, antwoordt De Boer: "Kasper Dolberg, de Deense spits. Hij is pas negentien jaar oud, maar voetbalt als Marco van Basten."

De oud-voetballer is groot fan van Dolberg. "Hij is nu al een topschutter, maakt belangrijke doelpunten. Maar op dit moment moet hij gewoon zoveel mogelijk spelen. Het is beter als hij op zijn 22e of 23e transfereert, maar als Barça zich meldt zal het moeilijk zijn om nee te zeggen."