Update: Routinier van 34 reageert op mogelijke transfer naar Barcelona

Update: Routinier van 34 reageert op mogelijke transfer naar Barcelona

20-11-2016 21:49
4

De zoektocht naar een nieuwe rechtsback gaat door voor FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht wordt dinsdag opnieuw gelinkt aan routinier Darijo Srna.

De vleugelverdediger van Shakhtar Donetsk prijkt sinds een paar dagen weer bovenaan het verlanglijstje van Barça, meldt TV3. Srna wordt gezien als een reële optie en wel om drie redenen: hij is in de winter beschikbaar, hij hoeft niets te kosten én voegt ervaring toe aan het relatief jonge elftal van trainer Luis Enrique.

Daar komt bovenop dat Barça in de winterse transferperiode afscheid wil nemen van Aleix Vidal. De oud-speler van Sevilla kan niet overtuigen sinds zijn komst in de zomer van 2015 en is inmiddels ook ingehaald door Sergi Roberto. Srna moet Roberto concurrentie geven in de tweede seizoenshelft.

Het is zéker niet de eerste keer dat Srna aan Barça wordt gelinkt. De routinier (34) is bezig aan zijn veertiende seizoen in dienst van Shakhtar, waar hij aanvoerder is. Na het EK in Frankrijk stopte hij als international van Kroatië. Zijn komst is een stuk waarschijnlijk geworden nu Hector Bellerin van Arsenal in elk geval niet lijkt te komen.

Update 21.49: Darijo Srna lijkt open te staan voor een wintertransfer naar FC Barcelona. De Kroatische rechtsback (34) wordt door Spaanse media in verband gebracht met de Catalaanse grootmacht, maar wil niet op de zaken vooruitlopen. "Ik denk dat het niet goed is om over een andere club te praten terwijl ik gewoon onder contract sta bij Shakhtar", zegt hij tegen Matchday. "De voorzitter bepaalt."