'Ajax gaat met vertrekkende Bazoer om tafel voor realistische transfersom'

'Ajax gaat met vertrekkende Bazoer om tafel voor realistische transfersom'

15-11-2016 11:22
63

Het vertrek van Riechedly Bazoer bij Ajax is een kwestie van tijd. Het is alleen nog de vraag voor welk bedrag de Amsterdamse club hem in de winter of zomer laat gaan.

Bazoer is dit seizoen gedegradeerd tot bankzitter door trainer Peter Bosz en is klaar met die rol. In tegenstelling tot Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj weet hij zich rustig te houden, maar op de achtergrond is zijn broer en zaakwaarnemer Irchandly bezig met een transfer. Dat meldt Voetbal International.

Het kamp-Bazoer heeft volgens VI contact met verschillende Europese topclubs. FC Barcelona werd maandag nog genoemd door El Mundo Deportivo, als stand-in voor Sergio Busquets. Het is nog onduidelijk hoeveel Ajax wil vragen voor Bazoer, die een slechte relatie zou hebben met de clubleiding.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ajax nog twintig miljoen euro kan krijgen voor de middenvelder, een bedrag dat hij afgelopen zomer nog wél waard was. Inmiddels zijn beide partijen met elkaar in gesprek over een nieuwe, meer realistische transfersom. Het Ajax-contract van Bazoer loopt tot medio 2020.

Lees ook: Memphis, Gudelj en Willems: elf spelers die in winter gaan verkassen