Rooney door het stof na foto's: 'Hij geeft toe dat ze ongepast zijn'

Rooney door het stof na foto's: 'Hij geeft toe dat ze ongepast zijn'

16-11-2016 20:06
4

Wayne Rooney heeft zijn excuses aangeboden nadat er opmerkelijke foto's van hem zijn opgedoken waarop hij mogelijk dronken te zien was. De aanvoerder van de Engelse nationale ploeg erkent dat hij de schijn tegen heeft.

De Engelse boulevardkrant The Sun plaatste de foto's woensdag, waarna het management van de aanvaller met een reactie kwam. 'Hoewel de hele selectie en de staf een dag vrij had, geeft Rooney toe dat de foto's voor iemand in zijn positie ongepast zijn', luidt de verklaring. 

Rooney zou dronken zijn geworden tijdens een bruiloft, die een dag na de zege van Engeland op Schotland plaatsvond. De aanvaller ontbrak dinsdagavond nog in de oefeninterland tegen Spanje vanwege knieklachten, wat de foto's wellicht extra pijnlijk maken. Zeker omdat Rooney de laatste maanden veel kritiek te verwerken kreeg vanwege zijn matige spel.

De Engelse voetbalbond FA heeft laten weten dat ze de regels rond de vrije tijd in een interlandperiode  mogelijk op de schop gooien. 'Internationals en leden van de staf hebben de verantwoordelijkheid om zich altijd te gedragen.'