Update: Rooney gaat vrijuit na schandaal bij nationale ploeg van Engeland

Update: Rooney gaat vrijuit na schandaal bij nationale ploeg van Engeland

26-11-2016 14:30
12

The Sun pakte woensdag groot uit met foto's van een stomdronken Wayne Rooney. De aanvoerder van Engeland zette het na afloop van Engeland - Schotland (3-0) op een zuipen en de boulevardkrant wist beslag te leggen op beeldmateriaal. Manchester United-manager José Mourinho is woedend - niet op Rooney, maar vooral op de Engelse voetbalbond (FA). 

Sky Sports meldt dat Mourinho het onbegrijpelijk vindt dat de FA het prima vond dat Rooney afgelopen zaterdag tot in de late uurtjes aan het bier en de wijn zat in het Grove Hotel. Op het moment dat de medespelers van de aanvoerder hun bed opzochten, liet Rooney zich bovendien uitnodigen voor een bruiloftsfeest dat werd gevierd in hetzelfde gebouw. Na een paar uur was de vedette stomdronken - en uiteraard werden er foto's gemaakt van het tafereel. 

De FA had Rooney op dat moment al laten weten dat hij geen deel zou uitmaken van de Engelse selectie die een paar dagen later, op dinsdag, moest aantreden tegen Spanje. Hij was namelijk lichtgeblesseerd. De FA vindt het sowieso onzin dat Mourinho zich nu kwaad maakt. "De spelers waren vrij en hoefden zich pas op zondag weer te melden", laat een woordvoerder weten aan Sky Sports.

Update 14.30: Wayne Rooney hoeft niet bang te zijn voor een straf naar aanleiding van zijn uitspatting van vorige week, toen hij dronken op de foto werd gezet in het spelershotel van Engeland. De Engelse voetbalbond (FA) heeft contact opgenomen met de entourage van de Manchester United-aanvoerder, die te horen kreeg dat er geen verdere actie wordt ondernomen.

https://gyazo.com/0363a320365956913c02bfd00eb0b0a9

(Bron: The Sun)