Bosz geeft tekst en uitleg over Gudelj: Ik heb geen pistool

Bosz geeft tekst en uitleg over Gudelj: "Ik heb geen pistool"

18-11-2016 14:06
37

Peter Bosz heeft vrijdagmiddag bevestigd dat Nemanja Gudelj tot de winterstop geen deel uitmaakt van de Ajax-selectie. De middenvelder is afgelopen week niet van gedachten veranderd.

Bosz zat in de ochtend met Gudelj om tafel. "Op zich was het niet een heel lang gesprek. Omdat hij aangaf dat hij er nog steeds hetzelfde instaat en dat staan wij als club ook. We hebben nog wel even gezeten hoor, maar het was een kort gesprek", vertelt de Ajax-trainer tijdens het persmoment in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen NEC.

Wedden

Meer odds

"Waar het op neerkomt is dat Nemanja het mentaal moeilijk vindt om op de bank te zitten. Daarom vindt hij het niet eerlijk naar ons, naar zijn medespelers en naar de club om dan op de bank te gaan zitten. Het is wat ons betreft volledig erbij, of helemaal niet. Dus dat betekent dat hij er tot de winterstop bij ons niet bij is. Ik kan hem niet dwingen." Met een knipoog: "Ik heb geen pistool."

Het is een nieuwe situatie voor Bosz, erkent hij. "Ik heb het nog nooit meegemaakt. In de training heeft hij zich altijd goed ingezet, alleen hier verschillen we gewoon van mening over", aldus de trainer, die niet kan zeggen of Gudelj gaat meespelen bij Jong Ajax. "Weet ik niet, maar hij gaat daar in ieder geval meetrainen."

Transfer
Bosz kan zich niet voorstellen dat Gudelj op deze manier een wintertransfer probeert te forceren. "Dat zijn conclusies die niet door mij te trekken zijn. Ik ken hem nog niet heel lang en heel goed. Ik geloof niet het zijn uitgangspunt was. Het is niet zoals hij op mij de eerste maanden op mij is overgekomen, maar ik ben misschien heel naïef.

"Of hij gevaar voor de selectie is? Dat houdt me niet zo bezig. Ik denk dat wij als club een duidelijk signaal hebben afgegeven dat dit onacceptabel is. Ik kan me als trainer heel goed voorstellen dat het heel moeilijk voor die jongens is die vorig jaar wel speelden en nu niet, dat kan ik me oprecht goed voorstellen. Maar zo (zoals actie Gudelj, red.) werkt het voetbal en topvoetbal dus niet.