Verhuur door Ajax ook in toekomst geen optie: Ik heb daar geen goed gevoel bij

Verhuur door Ajax ook in toekomst geen optie: "Ik heb daar geen goed gevoel bij"

25-11-2016 11:35
10

Voor Donny van de Beek is een vertrek bij Ajax op huurbasis onbespreekbaar. De middenvelder wil ook na de winterstop voor zijn kans gaan in Amsterdam, ook al komt hij niet vaak aan spelen toe.

Van de Beek begon donderdag weer eens in de basis bij Ajax tegen Panathinaikos (2-0) en werd meteen in het UEFA Team van de Week opgenomen. "Een verhuur is voor mij geen optie, ook niet in de toekomst. Ik heb daar geen goed gevoel bij. Ik wil hier de kans krijgen en die wacht ik af, dan komt het vanzelf", zegt Van de Beek in gesprek met NUsport.

"Het seizoen is nog lang en er zullen nog kansen komen waarop ik me kan laten zien. Al is het wel moeilijk. Vorig jaar zat ik altijd bij de selectie. Dit seizoen wat minder, maar op een gegeven moment moet je het van je af zetten. Ik moet het laten zien, ook bij Jong Ajax", aldus Van de Beek, die de keuzes van coach Peter Bosz begrijpt. "De trainer vindt me een goede voetballer en is tevreden over me, maar er zijn jongens gehaald die het ook goed doen."

Van de Beek praat met Davy Klaassen over zijn situatie. "Daar heb ik veel aan. Hij zegt dat ik rustig moet blijven en op mijn kans moet wachten. Hij heeft het zelf natuurlijk ook meegemaakt toen hij jonger was."