'Je weet dat ze goed zijn, maar ik denk niet dat we onder doen voor Ajax'

'Je weet dat ze goed zijn, maar ik denk niet dat we onder doen voor Ajax'

27-11-2016 19:03
12

Jerry St. Juste vocht zondag verbeten duels uit met de veel geprezen Ajax-spits Kasper Dolberg. De verdediger van sc Heerenveen had zich verheugd op de confrontatie met de Deen.

"Het is een goede spits, dus ik was zeker geprikkeld. Het is een test om je daar mee te meten en daar mee te duelleren", zegt St. Juste tegen FOX Sports. De twintigjarige mandekker bleef goed overeind, net als heel Heerenveen. "Het is altijd mooi om tegen Ajax te spelen", vervolgt hij. "We gingen niet achteruit, zetten vol druk naar voren. Dat wierp zijn vruchten af in de eerste helft."

"In de tweede helft kwamen we iets meer terug te spelen, waardoor zij iets meer kansen creëerden. Al met al wel een mooie wedstrijd, maar zonde van het resultaat", aldus St. Juste, die bijval krijgt van Pelle van Amersfoort. "Ik denk dat we niet veel onder doen voor Ajax", stelt de twintigjarige middenvelder. "Je weet dat ze goed zijn, maar we komen met wat pech op achterstand door zo'n hobbelige goal. Ik vind het niet verdiend."

Van Amersfoort stond voor het eerst in de basis sinds hij in oktober werd geopereerd aan zijn blindedarm. Vorige week tegen Vitesse (1-1) deed hij al een kwartier mee als invaller. "Ik ben wat kilootjes kwijtgeraakt, dat komt er langzamerhand weer bij. Ik merk wel dat ik sneller moe ben."