De Mos roept PSV op tot transfer: Dan zou ik hem vandaag nog halen

De Mos roept PSV op tot transfer: "Dan zou ik hem vandaag nog halen"

28-11-2016 19:43
17

Aad de Mos is lyrisch over Oleksandr Zinchenko, die PSV op sleeptouw neemt. "Hij kan steken zoals Messi dat ook kan", zegt de analist over de splijtende steekpass van de Manchester City-huurling.

"Hij heeft Messi-achtige dingetjes in zijn spel", vervolgt De Mos in gesprek met PSV TV. "Hij kan de bal met een goede snelheid neerleggen. Het mooiste voorbeeld is dat ook Arias beter gaat spelen. Dus hij kan steekballen geven, hij kan Arias op het goede moment wegsteken en daardoor is die rechterkant zo sterk. En het allermooiste: als Ramselaar vertrekt vanaf het middenveld, krijgt hij 'm haarzuiver aangespeeld."

De Mos vindt dat PSV moet handelen en de huurling, die ook voor een tweede jaar eventueel gehuurd kan worden, definitief moet vastleggen. "Ik weet niet hoe dat contract in elkaar zit van die jongen. Ik weet niet of er een optie tot koop in zit, maar als dat zo is zou ik 'm vandaag nog halen. Daar gaat PSV nog heel veel plezier van hebben, ook de fans. De broodnodige creativiteit die ontbrak is er door Zinchenko bij gekomen."