NEC zoekt kapitaalinjectie in Midden-Oosten: 'Interesse is er daadwerkelijk'

NEC zoekt kapitaalinjectie in Midden-Oosten: 'Interesse is er daadwerkelijk'

30-11-2016 08:42
9

NEC begint een speurtocht in het Midden-Oosten op zoek naar een kapitaalinjectie. De Nijmegenaren zien dit als een optie om de structurele geldzorgen af te laten nemen.

Volgens technisch adviseur Danny Hoekman is er in het Midden-Oosten interesse om te investeren in een Eredivisionist. Hoekman heeft als trainer een verleden in Qatar, Abu Dhabi en Saudi-Arabië. Het is niet de bedoeling dat NEC wordt overgenomen. Directeur Bart van Ingen noemt verschillende mogelijkheden. "Variërend van naamgeving van de academie tot kennisuitwisseling, stationeren van spelers en trainers of een participatie in transferrechten", zegt Van Ingen tegen Voetbal International.

De directeur vervolgt: "Natuurlijk zijn er nadelen te bedenken, maar feit is dat wij onze omzet niet op een veel hoger niveau krijgen dan nu." Van Ingen en Hoekman gaan binnenkort om tafel om de strategie uit te stippelen. "We zijn bezig met een propositie voor de academie. Ik denk dat die buitenlandse interesse er daadwerkelijk is, al kost zoiets wel tijd en focus. Mensen in het Midden-Oosten en Azië hebben geen enkel idee wat NEC Nijmegen is."