'Nieuwe Sánchez': 8 interessante Zuid-Amerikaanse talenten voor top-drie

'Nieuwe Sánchez': 8 interessante Zuid-Amerikaanse talenten voor top-drie

01-12-2016 10:00
7

Nu de Scandinavische landen geen goedkope talenten meer herbergen, moeten clubs als Ajax, PSV en Feyenoord zich meer op de Zuid-Amerikaanse markt gaan richten. VoetbalPrimeur kijkt naar welke talenten op dit moment interessant zijn in Zuid-Amerika.

Deze week werd scout Henk Veldmate van Ajax gespot op de tribune in Paraguay terwijl hij de achttienjarige Olimpia-rechtsback Rodi Ferreira bekeek. Enkele dagen daarvoor erkende directeur voetbalzaken van de Amsterdammers Marc Overmars al dat de club meer naar Zuid-Amerika moet kijken omdat Europese gebieden al door de grootmachten worden leeggetrokken. Vandaar ook de transfers van Davinson Sánchez en Mateo Cassierra afgelopen zomer.

Het is overigens absoluut niet zo dat de kapitaalkrachtigere Europese clubs hun miljoenen niet naar het Zuid-Amerikaanse continent sturen. Afgelopen zomer nog maakten toptalenten als Giovani Lo Celso (van Rosario Central naar Paris Saint-Germain), Emanuel Mammana (van River Plate naar Olympique Lyon), Sergio Díaz (van Cerro Porteño naar Real Madrid) en Marlos Moreno (van Atlético Nacional naar Manchester City) de oversteek. Bovendien vertrekt Rodrigo Bentancur in januari van Boca Juniors naar Juventus. Maar er valt voor de Nederlandse clubs nog genoeg fantastisch talent te ontdekken in Zuid-Amerika. VoetbalPrimeur zet acht interessante ontdekkingen op een rij.

Carlos Cuesta - 17 jaar - verdediger - Atlético Nacional
Een tip van Juan David Londoño van het supportersmedium Blog Verdologa, die eerder met ons sprak over Davinson Sánchez. Na het vertrek van de Colombiaan van Ajax stond er namelijk direct een nieuw groot talent klaar bij de winnaar van de Zuid-Amerikaanse Champions League, de Copa Libertadores. Carlos Cuesta is pas zeventien jaar en speelt sinds het vertrek met Sánchez met grote regelmaat in het centrum van de Colombiaanse club die de laatste jaren vele talenten voortbrengt.


Bron foto: Nacional Es Pasión

Maximiliano Romero - 17 jaar - spits - Velez Sarsfield
Maximiliano Romero staat bekend als een van de grootste Argentijnse talenten van dit moment. Zeventien jaar en al een belangrijke kracht bij Vélez Sarsfield. De spits was in zijn eerste maanden bij de Argentijnse club belangrijk met drie goals, dit seizoen wil het scoren echter nog niet helemaal lukken. Maar er is al veel Europese interesse in de aanvaller, die overigens ook een bijna-zekerheidje op succes is in Football Manager 17.


Bron foto: VAVEL Argentina

Thiago Maia - 19 jaar - middenvelder - Santos
Thiago Maia is een speler die nét buiten het bereik van de Nederlandse clubs lijkt te liggen, maar het is niet uitgesloten dat hij door een grote club op huurbasis in de Eredivisie wordt gestald. Sinds de zomer van 2015 is de Braziliaan een vaste basisspeler bij Santos en de defensieve middenvelder blinkt uit in het balveroveren en het maken van intercepties. Thiago Maia is het slot op de deur dat creatieve middenvelders beter laat voetballen.

Rodi Ferreira - 18 jaar - rechtsback - Olimpia
De rechtsback die Ajax-scout Henk Veldmate onlangs bekeek in Paraguay. Ferreira, jeugdinternational van Paraguay, maakte in 2015 zijn debuut bij Olimpia en kreeg dit kalenderjaar al 21 basisplaatsen als achttienjarige, waarin hij drie goals maakte. Na het succes van Sánchez de gok wel waard voor Ajax.

Joaquin Ardaiz - 17 jaar - aanvaller - Danubio
Het heeft even geduurd, maar daar is hij dan: de nieuwe Luis Suárez. Joaquin Ardaiz is een 17-jarige aanvaller met het voorkomen van een 27-jarige. Sinds begin dit kalenderjaar maakt de geblokte Uruguayaanse voorhoedespeler deel uit van de wedstrijdselectie van Danubio en dit seizoen wordt hij (weliswaar als invaller) steeds belangrijker voor zijn ploeg met drie goals in acht invalbeurtjes en één basisplaats.

Saul Salcedo - 19 jaar - verdediger - Olimpia
Een speler die Ajax-scout Veldmate ook wel zal zijn opgevallen tijdens het bekijken van Rodi Ferreira. Saul Salcedo is pas negentien jaar en een vaste basisspeler bij de Paraguayaanse club Olimpia, waar hij als centrale verdediger opvallend trefzeker is. Dit seizoen scoorde hij in achtien duels al vijf keer. Afgelopen zomer werd Salcedo in verband gebracht met een transfer naar Anderlecht.

Jorge - 20 jaar - lnksback - Flamengo
Een schoolvoorbeeld van een Braziliaanse voetballer. Technisch onzettend sterk, creatief, onvermoeibaar op de flanken. Jorge (in het filmpje de aangever) maakte in 2014 al voor het eerst zijn opwachting voor Flamengo en is een van de grote beloften van de Braziliaanse jeugd. De back is een absolute versterking voor Nederlandse topclubs. Grootmachten als Manchester City roeren zich inmiddels al wel.

Stiven Vega - 18 jaar - verdediger - Millonarios
In dit lijstje is de defensie goed vertegenwoordigd en ook Stiven Vega behoort tot het rijtje met vele talentvolle verdedigers die op jonge leeftijd al wekelijks op het hoogste niveau in Zuid-Amerika acteren. In Colombia is Vega een van de grootste beloftes op zijn positie. Dit jaar kreeg hij op achttienjarige leeftijd al achttien basisplaatsen in het hart van de verdediging van Millonarios.


Bron foto: Caracol Deportes