U2 kan Feyenoord kampioen maken: Hahaha, ja U2 zou daaraan kunnen bijdragen

U2 kan Feyenoord kampioen maken: "Hahaha, ja U2 zou daaraan kunnen bijdragen"

01-12-2016 08:34
21

In 2022 moet de eerste wedstrijd in het nieuwe Feyenoord-stadion gespeeld gaan worden. De plannen, bekend onder de naam Feyenoord City, worden ingediend bij de gemeente Rotterdam. Het hoogstandje moet niet alleen een podium bieden voor voetbalwedstrijden.

"We zijn toch wel vrij zeker dat dit plan doorgaat'', zegt Gerard Hoetmer, lid van de raad van commisarissen, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Want anders dien je het ook niet in bij de gemeenteraad." Dat is de vraag, want eerder kwamen er plannen voor een nieuw stadion ook niet doorheen. "Maar dit is veel breder en groter dan alleen een stadion", zegt Hoetmer. "Er is straks 24 uur per dag activiteit in en rond het stadion. Dat alles bij elkaar opgeteld gaat geld opleveren."

Wedden

Meer odds

In het nieuwe stadion moeten er bijvoorbeeld ook concerten worden georganiseerd. Op die manier genereert de club extra inkomstem. "Een voorbeeld: een deel van de opbrengsten van concerten vloeit straks naar ons spelersbudget. Dus U2 zorgt dat Feyenoord straks kampioen wordt? Hahaha, ja U2 zou daaraan kunnen bijdragen", aldus Hoetmer.

Lees ook: Feyenoord City: zo gaat het nieuwe Rotterdamse voetbalbolwerk eruit zien