Tottenham legt na clubheld Kane ook ex-Ajacied voor langere tijd vast

Tottenham legt na clubheld Kane ook ex-Ajacied voor langere tijd vast

02-12-2016 12:08
2

Jan Vertonghen heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur opengebroken en verlengd tot medio 2019. Dat meldt de club vrijdag via de officiële kanalen. Aanvankelijk liep het contract van de Belgische oud-speler van Ajax tot medio 2018.

De 29-jarige Belg is sinds zijn komst naar Spurs een vaste waarde gebleken. Hij speelde elk seizoen een karrenvracht aan wedstrijden en is nu bezig aan zijn vijfde jaar in dienst van de Engelsen. Natuurlijk is hij erg blij met de nieuwe verbintenis. "Ik was erg blij op het moment dat ik mijn handtekening onder het contract zette. Het is een soort opluchting", stelt Vertonghen.

Wedden

Meer odds

"Het is erg fijn om hier te zijn en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken. Dit is een ongelooflijke groep met veel talent. Ik voel me vereerd dat ik erbij hoor. Er heerst een fantastische sfeer in het team en iedereen voelt de 'buzz' rond Tottenham", besluit de speler.

Vertonghen speelt al sinds het seizoen 2012/'13 bij de Londenaren. Daarvoor stond hij zes seizoenen bij Ajax onder contract. In de zomer van 2012 werd de Belg voor circa 12 miljoen euro overgenomen van de Amsterdammers. In het seizoen 2006/'07 verhuurde Ajax hem aan RKC Waalwijk.

Lees ook: Tottenham legde ook Kane langer vast en voorkomt een transfer