Van Bronckhorst over 'De Guzman-interesse': 'Het is een fantastische speler'

Van Bronckhorst over 'De Guzman-interesse': 'Het is een fantastische speler'

02-12-2016 13:54
2

Om de koppositie te behouden mag Feyenoord zondagmiddag geen fout maken in de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft bewondering voor de huidige resultaten van de promovendus.

Door het puntenverlies van vorige week bij FC Utrecht deelt Feyenoord nu de koppositie met aartsrivaal Ajax. De ploeg van Van Bronckhorst neemt het zondag in de eigen Kuip op tegen Sparta, dat knap negende staat. "Sparta heeft vast team, staan negende, is behoorlijk als je nieuw bent", aldus Van Bronckhorst op de persconferentie. "Ze hebben het veel ploegen moeilijk gemaakt, goede uitslagen, ook tegen PSV. Het wordt bijzonder, omdat we tegen een stadsgenoot spelen. Maar het gaat om de punten. Voor ons is het gewoon een duel om drie punten te pakken."

De mindere vorm waarin Feyenoord lijkt te verkeren, baart Van Bronckhorst geen grote zorgen. "Wij staan nog steeds bovenaan, het gevoel is hetzelfde. Wel is het een drukke periode. We hebben wat moeite en spelen niet hetzelfde voetbal als in het begin van het seizoen. We houden vast aan onze speelwijze, je moet dicht bij jezelf blijven. Laatste weken is het wel een beetje met vallen en opstaan gegaan."

Van Bronckhorst liet zich ook kort uit over de vermeende interesse van Feyenoord in Jonathan de Guzman. "Daar heb ik niets van gehoord.Het is een fantastische speler, maar ik praat liever over spelers die ik wel heb."