Cocu mist vier spelers bij PSV en wijst huurling aan: Hij zit lekker in zijn vel

Cocu mist vier spelers bij PSV en wijst huurling aan: "Hij zit lekker in zijn vel"

02-12-2016 13:55
3

PSV-coach Phillip Cocu heeft weer iets meer lucht. Joshua Brenet keert namelijk terug bij de selectie. Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix moeten nog even wachten, ook al trainden zij al wel mee in aanloop naar Roda JC-uit.

"Brenet zal weer bij de selectie zitten. Locadia, Hendrix en Andres Guardado nog niet", aldus Cocu op de persconferentie op vrijdag. Ook Jetro Willems is er niet bij. "Als Hendrix en Locadia meer dan een week volledig met de groep hebben getraind, kunnen ze minuten gaan maken bij Jong PSV."

Oleksandr Zinchenko is er wel bij. Hij maakte vorige week tegen ADO Den Haag de nodige indruk met een sublieme assist op Luuk de Jong. "Hij zit lekker in zijn vel. Hij heeft de laatste tijd meer gespeeld en het goed gedaan", weet Cocu, die hem waarschijnlijk ook opstelt tegen Roda. "Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden. Roda JC speelt erg compact en is gevaarlijk op de counter."

Cocu liet overigens niet weten of hij Luuk de Jong tegen Roda vanaf het begin laat spelen. Over het geheimpje: "Dat gaan we morgen zien." Over Hector Moreno is de oefenmeester zeer te spreken. "Hij is een belangrijke speler voor ons die de organisatie bewaakt met zijn ervaring."