Update: De Graafschap en De Jong schudden handen: 'Officieel Superboer!'

Update: De Graafschap en De Jong schudden handen: 'Officieel Superboer!'

23-12-2016 15:20
15

Henk de Jong is de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. Hij begint op 1 januari aan zijn nieuwe klus, zo laat de Doetinchemse club weten. De Superboeren hebben onlangs trainer Jan Vreman uit zijn functie ontheven.

Binnen slechts enkele dagen is De Graafschap erin geslaagd om een nieuwe coach te strikken. De Jong is momenteel nog accountmanager bij FC Groningen, waarmee een akkoord werd bereikt. Bij De Graafschap tekent hij voor anderhalf seizoen. "Met Henk halen we een bevlogen trainer binnen, die prima past bij de identiteit van De Graafschap. Een voetbaldier zonder kapsones", geeft technisch manager Peter Hofstede aan.

"Hij heeft de afgelopen jaren als trainer laten zien wat hij kan, zowel op het veld als in de media. Het feit dat de directeur van FC Groningen, Hans Nijland, niet zo blij was dat wij Henk graag wilden contracteren, geeft aan dat hij ook daar in de organisatie waardevol is. Gelukkig zijn we er met FC Groningen prima uitgekomen", verzekert Hofstede. Aanvankelijk wilden de noorderlingen een ton, maar Nijland is flink gezakt met zijn vraagprijs.

De Jong is zelf ook heel blij. "De familie De Jong is ontzettend trots. De Graafschap is natuurlijk een geweldige club om voor te werken. De club stond bij mij hoog op het verlanglijstje. De Graafschap wordt in het hele land gevolgd vanwege die unieke sfeer en de grote en fanatieke achterban. Ik heb er erg veel zin in", aldus de trainer.

Update 23/12 15.20: De Graafschap en Henk de Jong hebben hun samenwerking vrijdag officieel gemaakt. De oud-trainer van SC Cambuur zet zijn handtekening onder een contract voor anderhalf seizoen. 'Henk is nu officieel Superboer!', jubelt De Graafschap. De Jong gaat per 1 januari aan de slag.