Haller laat transfer van 21 miljoen afketsen: Wil in de beste competitie spelen

Haller laat transfer van 21 miljoen afketsen: "Wil in de beste competitie spelen"

11-12-2016 22:23
9

Sébastien Haller kan weinig met de vragen over zijn sportieve toekomst. Wél sluit de spits van FC Utrecht in gesprek met FOX Sports een bestemming uit: een overstap naar China ziet hij niet zitten.

FOX-verslaggever Hans Kraay confronteerde Haller na de 2-0 zege van Utrecht met een vermeende afgeketste transfer. In de zomer was een Chinese club naar verluidt bereid om 21 miljoen euro te betalen voor de Franse spits, die tegen Heracles één keer trefzeker was (penalty).

"Ik zie het niet zitten om in China te spelen", reageert hij. "Ik ben 22 jaar oud en ik wil in de beste competitie spelen. Voor nu probeer ik mezelf iedere dag te verbeteren. Iedereen op de club werkt keihard en dat doet me deugd, dus ik probeer hetzelfde te doen. 

Haller weet niet wat er in de winterstop gaat gebeuren. "Je zal het wel zien. Het is op dit moment niet nodig om me hierover te vragen te stellen. Ik doe wat het beste is voor mij, mijn carriere en Utrecht." Utrecht-trainer Erik ten Hag hoop dat hij ook na de winterse transferperiode over zijn topscorer kan beschikken.