Juventus doet goede zaken: Bonucci verlengt, twee transfers bijna afgerond

Juventus doet goede zaken: Bonucci verlengt, twee transfers bijna afgerond

19-12-2016 12:36
1

Groots contractnieuws uit Turijn. Juventus-verdediger Leonardo Bonucci heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis. De international ligt nu vast tot de zomer van 2021. Afgelopen zomer stond Bonucci (29) in de belangstelling van onder meer Chelsea en Manchester City. 

Juventus sloeg diverse aanbiedingen uit de Premier League af en is er nu dus in geslaagd om Bonucci langer aan de club te binden. Via de officiële kanalen meldt De Oude Dame het heuglijke nieuws. Sinds 2010 speelt Bonucci voor Juventus. Sindsdien speelde de verdediger 291 officiële duels voor de huidig koploper van de Serie A. 'Ik heb bijgetekend tot 2021! Ik heb voor mijn thuis gekozen, hier ben ik een grote speler geworden, tussen andere grote spelers. Er is maar één doel: blijven winnen!', meldt Bonucci via zijn eigen Twitter-account. 

Caldara & Witsel
Op de achtergrond is Juventus druk bezig met het versterken van de selectie. Tuttosport meldt maandag dat de komst van Mattia Caldara naar Turijn zo goed als rond is. De 22-jarige verdediger van Atalanta Bergamo kost zo'n vijftien miljoen euro. Eerder werd Caldara gelinkt aan onder meer Arsenal en Chelsea. In januari hoopt Juventus ook Axel Witsel aan de selectie toe te voegen. De Belgische middenvelder ligt tot medio 2017 vast bij Zenit Sint-Petersburg. Witsel weigert te verlengen en daarom is de Russische grootmacht bereid om mee te werken aan een verkoop.