'Mannen achter Bazoer-transfer ontslagen: bekende van Klopp is nieuwe trainer'

'Mannen achter Bazoer-transfer ontslagen: bekende van Klopp is nieuwe trainer'

19-12-2016 16:45
9

Riechedly Bazoer krijgt direct te maken met een nieuwe trainer bij VfL Wolfsburg, als we BILD mogen geloven. Het Duitse medium meldt dat na technisch manager Klaus Allofs ook trainer Valerien Ismael het veld moet ruimen. Zij haalden Bazoer naar Die Wölfe.

Ismael was sinds begin november de manager van Wolfsburg. Hij verving de ontslagen Dieter Hecking, maar ook onder leiding van Ismael zijn de resultaten heel matig bij de club van onder meer Jeffrey Bruma. Het ziet er sterk naar uit dat de oefenmeester op straat wordt gezet na het duel met Borussia Mönchengladbach op disndagavond.

De vervanger van Ismael is naar verluidt David Wagner. Hij is momenteel de manager van het Engelse Huddersfield Town en een zeer goede vriend van Liverpool-manager Jürgen Klopp. Hij speelde in het verleden acht interlands voor de Verenigde Staten, maar werd in Duitsland geboren. Hij diende onder meer Mainz 05, de club waar Klopp zijn trainersloopbaan begon. Tussen 2011 en 2015 was Wagner de trainer van het tweede van Borussia Dortmund, waar ook Klopp toen werkte.