'Monstertransfer Van Dijk als doel: slecht nieuws op het transferfront'

'Monstertransfer Van Dijk als doel: slecht nieuws op het transferfront'

20-12-2016 09:40
2

Virgil van Dijk krijgt géén toestemming van Southampton voor een winterse transfer. Dat meldt The Daily Telegraph. De imponerende centrale verdediger is een gewild transferobject, maar kan zich volledig gaan focussen op The Saints.

Van Dijk staat onder meer in de belangstelling van Manchester City, Manchester United en Liverpool. Ook de andere grote Engelse clubs zien het wel in hem zitten. Southampton wil alleen ingaan op monsteraanbiedingen in de zomerse transferperiode, omdat de club ook nog op zoek moet naar een volwaardige vervanger.

Inmiddels is de transferwaarde van Van Dijk flink gestegen. Hij werd gekocht voor ruim 15 miljoen euro, maar is volgens The Daily Telegraph nu al rond de 47,5 miljoen euro waard. In mei tekende de stopper nog een nieuw, zesjarig contract bij Southampton.

The Saints staan een winterse transfer van Van Dijk niet toe, maar José Fonte krijgt wel de toestemming om te vertrekken. De 32-jarige centrale verdediger heeft een contract dat medio 2018 afloopt. Manchester United en Everton hebben naar verluidt interesse.