VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

21-12-2016 12:00
35

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Deze keer: de linksbacks.

Voor de positie van linksback hebben wij vijf namen genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht kunnen de stemmen worden uitgebracht. De vijf genomineerden zijn:

Jeroen van der Lely (FC Twente)
Door de crisis bij FC Twente liggen er dit seizoen veel kansen voor talenten om door te breken en Van der Lely is een van de spelers die zijn kans met beide handen aangrijpt. Speelde niet alle wedstrijden, maar is de laatste weken niet meer uit het Tukkerse team weg te denken.

Ridgeciano Haps (AZ)
Vleugelflitser bij AZ met een grote toekomst voor zich. Haps is zowel defensief als aanvallend ijzersterk dit seizoen en is met zijn snelheid en opkomende acties van groot belang voor de Alkmaarders. De topclubs en Oranje kloppen op de deur.

Terence Kongolo (Feyenoord)
Begon het seizoen als centrale verdediger maar werd al gauw naar de linksbackpositie verwezen door het goede spel van Jan-Arie van der Heijden. Is een ontzettend belangrijke kracht in het succes van dit Feyenoord, al valt er voor Kongolo nog veel winst te boeken.

Daley Sinkgraven (Ajax)
De grootste verrassing op de linksbackpositie dit seizoen. Met maar één linksback in de ploeg die ook nog eens uit vorm was (Mitchell Dijks) moest Ajax-trainer Peter Bosz wel een alternatief vinden. Het werd aanvallende middenvelder/linksbuiten Sinkgraven, die aan een tweede voetballeven is begonnen op zijn nieuwe positie. Het gaat hem nog niet vlekkeloos af, maar de manier waarop Sinkgraven zich heeft aangepast verdient een nominatie.

Lucas Bijker (sc Heerenveen)
In het offensieve spelletje van Jurgen Streppel bij Heerenveen voelt Bijker zich als een vis in het water. Druk zetten, opkomen, langs die lijn razen en weer terug. Bijker is een bezige bij dit seizoen bij Heerenveen en is aan een goede reeks bezig.

Stem ook al op de beste:
Rechtsback
Doelman