'Southampton legt zich niet neer bij Van Dijk-vertrek en vraagt enorme som geld'

'Southampton legt zich niet neer bij Van Dijk-vertrek en vraagt enorme som geld'

21-12-2016 15:14
7

Door bijna ieder medium in Engeland wordt Virgil van Dijk al naar een transfer in januari toegeschreven, maar als het aan Southampton ligt gaat dat niet gebeuren. De Premier League-club wil een deal voorkomen door een enorme vraagprijs te gaan hanteren.

Southampton wil een prijskaartje van 54 miljoen euro om de nek van van Van Dijk hangen om geïnteresseerde clubs af te schrikken. Woensdag werd in Frankrijk gemeld dat Paris Saint-Germain zich in het rijtje met geïnteresseerde clubs heeft gevoegd. Ook Liverpool, Chelsea, Manchester United en Everton hebben interesse. Manchester City lijkt tot nog toe het meest serieus door de defensieve problemen bij de club.

Squawka meldt dat er ondanks de hoge vraagprijs toch veel interesse blijft in Van Dijk. City-manager Pep Guardiola zou in staat zijn om ver te gaan voor de komst van de centrale verdediger, terwijl ook Antonio Conte een ruim budget heeft om de defensie van Chelsea te versterken. Manchester United zou de voorkeur geven aan de goedkopere Benfica-verdediger Victor Lindelof, die voor 45 miljoen euro gekocht kan worden.