ADO en PEC informeren naar Roma-talent met verleden bij Barcelona

ADO en PEC informeren naar Roma-talent met verleden bij Barcelona

22-12-2016 13:00
3

ADO Den Haag en PEC Zwolle overwegen zich in januari te versterken met dezelfde speler. Moustapha Seck, een twintigjarige linksback van AS Roma, is in beeld.

ADO en PEC hebben inmiddels geïnformeerd naar Seck, weet VoetbalPrimeur. Beide eredivisionisten, die een moeizame eerste helft van het seizoen achter de rug hebben, willen het talent huren van Roma. Ook het Deense Bröndby is in de markt, maar heeft weinig kans.

Roma heeft immers een voorkeur voor een deal in de Eredivisie, dat zich volgens de club heeft bewezen als ideaal podium voor de ontwikkeling van talent. Bij PEC kan Seck concurreren met aanvoerder Bram van Polen, terwijl ADO op zoek is naar een goedkoop alternatief voor de geblesseerde Aaron Meijers.

Seck is een agressieve en snelle vleugelverdediger, wiens spel te vergelijken is met Ridgeciano Haps (AZ). Twee weken geleden deed hij nog negentig minuten mee in de Europa League-wedstrijd van Roma tegen Astra Giurgiu (0-0). Seck speelde eerder in de jeugdopleiding van FC Barcelona en SS Lazio.