Update: 'Mogelijk slecht nieuws Ajax-fans: Ziyech-concurrent mist Afrika Cup'

Update: 'Mogelijk slecht nieuws Ajax-fans: Ziyech-concurrent mist Afrika Cup'

22-12-2016 18:20
34

Hervé Renard heeft naar eigen zeggen gegronde redenen om Hakim Ziyech buiten de selectie van Marokko te laten. Younes Belhanda en Mbark Boussoufa krijgen de voorkeur boven de Ajacied.

"Ik heb de keuze uit veel aanvallende middenvelders met kwaliteit", aldus Renard op het kanaal van de Marokkaanse voetbalbond. "Mijn keuze is gevallen op Younes Belhanda, die nu met Olympique Nice in de top van de Ligue 1 speelt, en op Mbark Boussoufa, die nu bij Al-Jazira speelt, maar veel ervaring en een buitengewone mentaliteit heeft."

Renard, die Karim El Ahmadi van Feyenoord wel selecteerde, ontkent dat Ziyech niet goed genoeg is. "Het ligt niet aan de kwaliteiten van Ziyech, die staan buiten kijf. Het is een keuze die je maakt en hij heeft de laatste drie duels niet veel gespeeld bij Ajax, ze rouleren er veel."

De situatie doet volgens de Marokkaanse bondscoach denken aan die van Hatem Ben Arfa, die buiten de EK-selectie van Frankrijk viel. "Het is voor spelers met dergelijke kwaliteiten moeilijk voor de speler zelf, maar ook voor de staf en de groep. Zulke spelers wil je niet op de bank hebben. Ik heb dan liever dat hij bij zijn club blijft."

Update 18.20 uur: Fans van Ajax hebben mogelijk te vroeg gejuicht. Hakim Ziyech kan alsnog opgeroepen worden voor de nationale ploeg van Marokko. Volgens Le360fr heeft concurrent Younes Belhanda een blessure opgelopen en is hij zo'n vier tot zes weken uitgeschakeld. Of de kans groot is dat bondscoach Hervé Renard alsnog bij Ziyech uitkomt, is de vraag.

Lees ook: Ziyech-besluit leidt tot storm: 'Flapdrol, hebben we weer betweterige coach'